Πρόσβαση στο Λονδίνο και Μετακίνηση εντός πόλης

Πρόσβαση
'Big Ben and Houses of Parliament, London, UK' - Λονδίνο
'Big Ben and Houses of Parliament, London, UK' S.Borisov / Shutterstock

Το Λονδίνο συνδέεται αεροπορικά με τις περισσότερες χώρες όλων των ηπείρων, ενώ οι 2 μεγάλες αεροπορικές βρετανικές εταιρίες Μπρίτις Εργουέις(Britizh Airways) και Βέρτζιν Ατλάντικ (Virgin Atlantic) συνδέουν και τα 4 αεροδρόμια του Λονδίνου με όλες τις ευρωπαικές πρωτεύουσες και τις περισσότερες ευρωπαικές, αμερικανικές, ασιατικές και αφρικανικές πόλεις. Με την Ελλάδα δεν συνδέεται με απευθείας πτήσεις μόνο με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με άλλες πόλεις όπως τα Χανιά, η Ρόδος, η Κεφαλονιά και η Κως.

Επιπλέον, το Λονδίνο συνδέεται και σιδηροδρομικά μέσω Γαλλίας, απ' τη Σήραγγα της Μάγχης με την υπόλοιπη Ευρώπη ενώ υπάρχουν και ορσμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Αμερική και βόρεια Ευρώπη.

Το Λονδίνο διαθέτει 8 σιδηροδρομικούς σταθμούς που το συνδέουν με την υπόλοιπη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και έναν κεντρικό σταθμό υπεραστικών και διεθνών λεωφορείων στο Μπάκινγχαμ Παλάς Ρόουντ.

Για τις μετακινήσεις εντός Λονδίνου, το σύστημα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς περιλαμβάνει κυρίως τον υπόγεια σιδηρόδρομο (tube) καθώς και λεωφορεία, τα οποία ωστόσο είναι πιο αργά. Παρόλα αυτά, σε όλα τα μέσα υπάρχουν συχνά προβλήματα συνωστισμού ή καθυστερήσεων. γι περισσότερες πληροφορίες, καλέστε το LRT (London Regional Transport): 0171-2221234.